Weekend Dusseldorf

Weekend naar Dusseldorf
Dusseldorf ligt op een steenworp afstand van de Nederlandse grens en behoort tot de leukste steden van het Ruhrgebied. De stad is dus zowel makkelijk te bereiken en biedt veel afwisseling je voor een weekend Dusseldorf.

Moderne architectuur en oude gebouwen wisselen elkaar in het centrum van Dusseldorf af. Düsseldorf heeft ook een bruisend nachtleven waarvan de Bolkerstrasse de grootste concentratie kroegen heeft. Kunstliefhebbers gaan naar het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen.

Düsseldorf is een van de rijkste steden van Duitsland en u vergaapt zich hier niet alleen aan bezienswaardigheden, maar ook aan de duurste winkels en dikste auto’s.

Winkelen in Düsseldorf voor ieder budget. Los van de vele dure winkels is het aanbod met meer toegankelijke prijzen ook ruim voorhanden. Even uitpuffen doet u in de parken aan de over van door de stad meanderende Rijn.

Een weekendje weg naar Dusseldorf staat in het teken van trendy shopping, goed stappen, bezienswaardigheden en musea. Er zijn meerdere aanbieders van weekendjes weg naar Dusseldorf. WeekendjenaarDusseldorf.nl informeert u over de mooiste bezienswaardigheden, de beste reisaanbieders en de meest geschikte accommodatie van Dusseldorf. Kijk trouwens op Evenweg.nl voor een weekendje weg.

Bezienswaardigheden in Dusseldorf
Altstadt
De Altstadt ligt aan de oever van de Rijn en is het oude kloppende hart van Dusseldorf. Hier vindt je het oude stadhuis, het slot van Dusseldorf, leuke pleintjes, mooie winkels, gezellige bars en goede restaurants.

Rheinturm
De Rheinturm is een enorme zendtoren van 240 meter hoog in het centrum van Dusseldorf. Vanaf het uitzichtpunt op de toren heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving van Dusseldorf.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Liefhebbers van moderne kunst moeten naar het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Kunst uit de 20ste is in het K20 gebouw gevestigd. Kunst uit de 21ste eeuw in K21. Klik voor de website op www.kunstsammlung.de. Tegen over het museum ligt de kunsthal van Dusseldorf (Kunsthalle Düsseldorf). Kijk voor de actuele exposities op: www.kunsthalle-duesseldorf.de.

De Konigsallee
De Konigsallee is de chique winkelstraat van Düsseldorf. Hier treffen de dames winkels van alle dure topmerken. De heren vergapen zich hier aan de meest exclusieve (sport) auto’s.

Bolkerstraße
De Bolkerstraße ligt in de Altstadt maar is een eigen vermelding waard. De straat wordt ook wel de langste kroeg van de wereld genoemd. Wanneer u van een lekker Duits biertje wilt genieten en tot in de kleine uurtjes wilt stappen, is dit de place to be.

Schloss Benrath
Schloss Benrath ligt even buiten Dusseldorf en is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken (Tram 701). Het slot is opgetrokken in de “patserige” Rococo-stijl en staat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. Er staat meer informatie op de website van Schloss Benrath.

Tips Dusseldorf

De Rheinpromenade
Slenter aan het eind van de dag over de Rheinpromenade. Dit is de plek vanwaar je een mooi uitzicht over de Rijn hebt en waar je inwoner van Dusseldorf recreëren en flaneren. Ja kan hier lekker bijkomen voor je geniet van een diner en/of biertjes in de Bolkerstraße.

Goethe-Museum
Anton Kippenberg verzamelde alles van Goethe waar hij zijn handen op kon leggen. De grote collectie is ondergebracht in het Schloβ Jägerhof. Dit slot bevindt zich thans in het centrum van de stad. Een must voor liefhebbers van Goethe Museum maar ook een aanrader voor wie dat niet is.

Film Museum Dusseldorf
Filmliefhebbers halen hun hart op in het filmmuseum van Dusseldorf. Het museum behandelt een breed spectrum van de filmgeschiedenis. Het museum houdt geregeld bijzondere exposities. Kijk op de website van het museum voor het actuele programma.

De St. Lambertus kerk
De St. Lambertus kerk aan de oever van de Rijn behoort tot de mooiste kerken van Dusseldorf. Even genoeg van het shoppen? Bezoek dan deze kerk en vergaap je vooral aan het prachtige interieur van deze kerk.

Winkelen Dusseldorf
In Dusseldorf behoort tot de steden in Duitsland waar winkelen tot kunst verheven is. Op zoek naar een koopje? Twee keer per jaar houden de Duitse winkels een uitverkoop, de zgn Schlussverkauf. De Winterschlussverkauf is in de laatste week van januari. De Sommerschlusselverkauf begint in de laatste week van juli.

Reis & verblijf

Met de auto naar Dusseldorf

Lekker met de auto naar Dusseldorf? Geen punt. Dusseldorf is prima met de auto bereikbaar. Wanneer u uit de noordelijke helft van Nederland komt, steek dan bij Arnhem de grens over en rij via de autobahn zuidelijk het Rurhgebied door. Dusseldorf ligt op ongeveer 125 kilometer van Arnhem.

Wie uit de zuidelijke helft van Nederland naar Dusseldorf rijdt doet er goed aan – via Eindhoven – bij Venlo de grens over te steken. Via Mönchengladbach rij je zo Dusseldorf binnen. De afstand vanaf Venlo tot Dusseldorf bedraagt zo’n 70 kilometer.

Houd op beide routes wel rekening met het risico op file. Zorg dat je buiten de spitsuren om rijdt. Informeer bij uw hotel of appartement naar de parkeermogelijkheden.

Met de trein naar Dusseldorf

Met de trein naar Dusseldorf is een zeer comfortabele manier van reizen. De trein naar Dusseldorf rijdt in slechts 1 uur en 45 minuten snelt de ICE van Utrecht naar het centrum van de stad. Via Arnhem reist u Duitsland binnen.

Voor deze ICE trein betaalt u wel een toelage. Tickets zijn te boeken op bij de NS Hispeed. De kosten voor een treinkaartje (retour) naar Dusseldorf schommelen tussen de 30 en 60 euro. Hoe eerder u boekt, des te goedkoper het ticket. Met de trein naar Dusseldorf is ook comfortabel. Zo hoeft u zicht geen zorgen te maken over een parkeerplaats.