Weekend Napels

Weekend naar Napels
Goethe is nooit in het huidige New York, Istanbul of Peking geweest. Zijn opmerking “Eerst Napels zien, en dan sterven” dekt desalniettemin de lading. Napels is een prachtige stad en heel geschikte bestemming voor een weekendje weg.

Een weekend Napels is een ultieme beleving van Italie. Een weekend Napels staat in het teken van prachtige cultuur, heerlijk eten, goed weer, opera, calcio (voetbal), een gezellige chaos en zien en gezien worden.

Napels is goed te bereiken met het vliegtuig en er zijn vele soorten accommodaties te boeken. De stad heeft vooral in het voor-, en najaar een heerlijk klimaat.

Er zijn meerdere aanbieders van een (lang) weekend naar Napels. Weekendje naar Napels informeert u over de mooiste bezienswaardigheden, de beste reisaanbieders en de meest geschikte accommodaties van Napels.

Bezienswaardigheden in Napels
Piazza del Plebiscito
Piazza del Plebiscito is het centrale plein in Napels. Het plein wordt omringt door veel imposante en belangrijke bouwwerken zoals het paleis van Napels en de San Francesco di Paola.

Museo Archeologico Nazionale
Wie een goed beeld wilt krijgen van de imposante geschiedenis moet naar een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het Museo Archeologico Nazionale heeft een enorme en imposante collectie.

Vesuvius
De vulkaan Vesuvius ligt op een kilometer of 30 van het centrum van Napels. De vulkaan ligt in een nationaal park en vanaf de top heb je een schitterend uitzicht. Kijk voor meer informatie op de website van Parco Nazionale del Vesuvio.

Teatro di San Carlo
Het Teatro di San Carlo is een operahuis in Napels. Het uit 1737 stammende theater staat op de UNESCO lijst. Het interieur is prachtig en je proeft hier de vibe van duizenden uitvoeringen. Probeer een kaartje te bemachtigen van de site van Teatro di San Carlo.

Palazzo Reale di Napoli
Het Palazzo Reale di Napoli is gebouwd door de Bourbon dynastie. Het schitterende gebouw heeft vooral een indrukwekkend interieur. Tegenwoordig huisvest er een museum, theater, de bibliotheek van Napels en de toeristeninformatie in het gebouw.

San Francesco di Paola
De zwager van Napoleon heeft het initiatief genomen voor de bouw van deze imposante kerk. De San Francesco di Paola is afgebouwd door zijn vijanden. De ontwerper is geïnspireerd door het Pantheon in Rome.

Tips Napels
Opera
Al hou je niet van Opera, dan zal een bezoek aan een uitvoering van Puccini of Verdi in Napels je mening doen bijstellen. Het beroemde slavenkoor uit Nabucco (Verdi, derde partij) wordt luidkeels meegezongen en de toch al emotionele Zuid-Italianen gaan los. Het publiek schreeuwt om – en krijgt – een herhaling. Opera rocks en al helemaal in Napels.

Galleria Umberto I
Tegenover het San Carlo operahuis ligt Galleria Umberto I. Dit winkelcentrum behoort tot de mooiste van Napels.

Castel Sant’Elmo
Vanuit het Castel Sant’Elmo heb je een schitterend uitzicht over Napels. Het oude kasteel zelf is niet bijster interessant, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met de mooie vergezichten.

Pompeii
Het oude dorpje Pompeii is in 79 n.Chr. bedolven onder een laag as na een uitbarsting van de Vesuvius. Door opgravingen is het dorp bijna in haar oude glorie hersteld en krijg je een prima beeld van hoe de Romeinen leefden.

Baai van Napels
Wie wil genieten van de Middellandse Zee moet richting de Baai van Napels gaan of daar zijn/haar accommodatie boeken. Hier geniet je van het Italiaanse Mediterrane leven. Heerlijk eten, zon, ze en een mooie fles wijn maken het plaatje compleet.

Parco Virgiliano
Het Parco Virgiliano is een mooi park vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de Baai van Napels en de stad zelf. Geniet hier van wat rust, een flesje wijn, schaduw en elkaar.