Weekendje Athene

Wie aan een weekend Athene denkt, komt al snel uit bij de Akropolis. Athene heeft naast haar vele overblijfselen uit de Griekse Oudheid veel te bieden. De stad heeft bijna 1 miljoen inwoners en een mooie mix van oud & nieuw.

De stad heeft vanzelfsprekend met zo’n geschiedenis veel interessante musea. Enkele van de bezienswaardigheden liggen even buiten Athene. Het is trouwens wel handig om alvorens naar Athene af te reizen wat meer te weten van de Oude Grieken en bijvoorbeeld hun bouwstijlen. Bereid je dus voor.

Slenter door de oude wijken van Athene en geniet van de gezellige chaos. Fijnproevers komen in Athene aan hun trekken bij een van de vele Griekse authentieke restaurants. Wanneer de zon onder is zal Athene niet teleurstellen. Het uitgaansleven in hip en speelt deels op straat af.

Er zijn meerdere aanbieders van weekendjes weg naar Athene. Weekendje naar Athene.nl informeert u over de mooiste bezienswaardigheden, hoe er te komen, de beste reisaanbieders en de meest geschikte hotels/accommodaties in Athene.

Bezienswaardigheden in Athene

Hieronder beschrijven we de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene:

Akropolis
De bekendste bezienswaardigheid van Athene is natuurlijk de Akropolis. De Akropolis van Athene torent boven de stad uit en is het toonbeeld van de Griekse beschaving. De Akropolis vormde het religieuze hart van de stad Athene. Je vindt er dan ook veel tempels waarvan de tempel gewijd aan de godin Athena misschien wel de belangrijkste is.

Vouli
Het Griekse Parlementsgebouw ligt aan het Syntagmaplein. Bij dit mooie gebouw vind je de Tombe van de onbekende soldaat en de nabij gelegen Nationale Tuin van Athene.

Tempel van Hephaistos
De Tempel van Hephaistos behoort tot de best bewaarde Griekse tempels. De Dorische zuilenrij karakteriseren het complex. De Tempel van Hephaistos is een niet te missen bezienswaardigheden voor liefhebbers van de Oude Griekse bouwkunst.

Monastiraki
De metrolijnen 1 en 3 brengen je van en naar de wijk Monastiraki. Het is een wijk met veel leuke winkels en ademt een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Nationaal Archeologisch museum
De geschiedenis van Griekenland behoort tot de meest fascinerende van de wereld. Een bezoek aan het nationaal Archeologisch museum is dan ook een must tijdens een weekend Athene.

Agora van Athene
De Agora van Athene is het oude centrale plein van de stad Athene. Vanuit de Agora werd democratie bedreven, recht gesproken en vonden andere belangrijke vergaderingen plaats.

Lycabettus
De Lycabettus/Lykavittós is de hoogste heuvel van Athene. De heuvel ligt midden in de stad en je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad. De ruim tweehonderd meter hoge heuvel is per voet te “beklimmen” of je neemt eenvoudig het kabeltreintje.

Tips Athene

National Gallery
Griekenland heeft een nogal bewogen en interessante 19e en 20ste eeuw achter de rug. Dit soort zaken zie je terug in o.a. kunst, maar ook in oorlogen. Een bezoek aan de National Gallery en het legermuseum van Athene is daarom een aanrader.

Gkazi (Gazi)
Wie een avond goed wil stappen moet naar de wijk Gkazi (Gazi). Gazi is bereikbaar via metrostation Kerameikos. De wijk heeft veel trendy bars en clubs (incl. gay). Het nachtleven in Athene begint laat en gaat tot in de vroege ochtend door.

Zeilen
In Athene kan het nogal warm worden. Water biedt dan verkoeling. Ga een dagdeel zeilen. Informatie en boekingsbureau’s kan je het beste bij de toeristeninformatie in Athene zelf regelen.

Uit eten
Sta open voor verrassingen. Ga – zoals eigenlijk in elke stad – niet eten in één van de toeristische restaurants. Duik een achteraf straatje in en leer op deze manier de echte Griekse keuken kennen. Of vraag simpelweg aan iemand op straat waar je goed kan eten.

Benaki Museum
Het Benaki Museum is echt een aanrader en ligt in het centrum. De collectie overspant een tijdsbestek van de Oude Grieken tot nu. Kijk voor meer informatie op de site van het Benaki Museum.

Weekendje Athene zoeken & boeken

Vliegen naar Athene is de beste manier van reizen naar deze stad. Een tocht met de auto is niet aan te raden gezien de grote afstand. Vliegen naar Athene doe je op de luchthaven Athene International Airport. Het in 2001 geopende vliegveld is modern en ligt op slechts 30 kilometer van de stad.

Gedurende de winter vliegen er lijnvluchten op Athene. Vanaf het voorjaar tot het najaar vlieger er ook charters op Athene. In die periode kunt u een goedkoper vliegticket naar Athene regelen.

Informatie over hoe je vanaf het vliegveld naar de stad komt is te vinden op de website van Athene International Airport. Bekijk ook de kaart van het openbaar vervoer om gelijk al de route naar uw accommodatie uit te zoeken.