Weekendje Gent

Weekend naar Gent
Een weekendje naar Gent is top. De stad ligt op slechts enkele uren reizen van Nederland en heeft enorm veel te bieden voor een geslaagd weekend in Oost Brabant. Al slenterend door Gent kom je vele mooie bezienswaardigheden, musea en leuke winkeltjes tegen.

Gent is ook wat gemoedelijker dan Brugge. Gent is namelijk net iets minder toeristisch en dat komt de authentieke sfeer van de stad ten goede. Fans van Herman Brusselmans komen in Gent herkenbare straten en pleinen tegen. Geniet op een terras aan de river de Leie.

Lekker eten is in Gent nooit ver weg. De stad barst van de leuke restaurants waar je na een dag wandelen door de stad weer op krachten komt. Ook aan heerlijk speciaalbier in Gent geen gebrek. De vele kroegen in de stad hebben zalige biertjes van de tap of uit fles.

Er zijn meerdere aanbieders van weekendjes weg naar Gent. Weekendje naar Gent informeert u over de mooiste bezienswaardigheden, de beste reisaanbieders en de meest geschikte accommodatie van Gent. Kijk trouwens op Evenweg.nl voor meer weekendje weg.

Bezienswaardigheden in Gent
Gent heeft vele bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheden van de stad hebben hieronder voor u kort beschreven.

Sint-Baafskathedraal
De eeuwenoude Sint-Baafskathedraal in Gent is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het topstuk is de polyptiek “De aanbidding van het Lam Gods” (1432). Beklim de toren van de kathedraal. Het geeft je een prachtig uitzicht over de stad.

Gravensteen
De Gravensteen is één van de mooiste en meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Gent. Gravensteen is een imposante en een van de weinige overgebleven middeleeuwse burchten in Belgie. Een bezoek aan dit verdedigingswerk is een must bij een bezoek aan Gent.

Sint-Michielsbrug
De Sint-Michielsbrug is zelf niet zozeer een bezienswaardigheid maar vooral een locatie van waar je een prachtig overzicht hebt op het oude centrum van Gent met al haar bezienswaardigheden.

Belfort
Het Belfort is zoals de naam reeds doet vermoeden een oud fort waar in vroeger tijden de storm & alarmklok van de stad hing. De toren, klokkenmuseum en uurwerkkamer zijn vrij of onder begeleiding te bezoeken voor € 3.00.

Graslei
Een van de mooiste plekjes van Gent is de Graslei. De prachtige gevels, kroegen, terrasjes, doorkijkjes en restaurants maken dit het kloppend hart van de stad.

Sint-Michielskerk
De Sint-Michielskerk is niet de meest imposante kerk van Gent, maar het laat gotische gebouw is een interessante bezienswaarheid in het centrum van Gent.

Patershol
Patershol is een van de leukste wijkjes in het centrum van Gent. Je vind hier vele leuke restaurants, (chique) winkeltjes en barretjes in prachtige oude panden.

Tips Gent
Gentse Feesten
De Gentse feesten behoort met het Oktoberfest in München tot de grootste volksfeesten van Europa. Tegen een het schitterend decor van de oude binnenstad vinden talloze activiteiten, opvoeringen en feesten plaats. De 10 dagen durende Gentse Feesten zijn ieder jaar in juli. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van de Gentse Feesten.

Markt “Bij Sint-Jacobs”
Liefhebbers van markten kunnen hun lol op in Gent. Vooral de markt “Bij Sint-Jacobs” is leuk. U vindt de markt bij de eeuwenoude Sint-Jacobskerk. Zowel in de winter als zomer op vrijdag-, zaterdag- en zondagmorgen van 08 u 00 tot 13 u 00. Meer informatie op de website van Brocante sint Jacobs.

Stadwandeling met gids
Gent heeft een zeer rijke geschiedenis en veel van haar geheimen blijven wellicht onontdekt wanneer u zich niet verdiept in de geschiedenis en gebouwen van de stad. Een stadsgids biedt dan uitkomst. Onder deskundige begeleiding ontdekt u veel van Gent. Geinteresseerd in het boeken van een stadsgids? Kijk dan bij de Gidsenbond van Gent of Vizit.

Reizen naar Gent

Met de trein naar Gent

Met de trein naar Gent? Vanuit Nederland is het prettig naar Gent reizen per trein. De NS en de Belgische Spoorwegen (NMBS) rijden dagelijks via verschillende trajecten naar de stad. De kosten voor een ticket naar Gent zijn gering. U bespaart ook geld uit omdat u niet betaald hoeft te parkeren.

Vanuit het westen en midden van Nederland voert de route u via Breda, Roosendaal, Antwerpen binnen no-time naar Gent. U kunt ook de hogesnelheidstrein naar Antwerpen/Gent nemen. U betaald hier wel extra toeslag voor. Boek uw kaartje bij NS HiSpeed.

Met de auto naar Gent

Met de auto naar Gent? Gent is niet ver rijden. Gent ligt op slechts 60 kilometer van Antwerpen en op een steenworp afstand van Terneuzen. In de stad zelf heeft u niet direct de auto nodig omdat de bezienswaardigheden op loopafstand liggen en het openbaar vervoer is goed geregeld.

Probeer een parkeerplaats te regelen bij uw hotel, want veel delen van het centrum zijn autovrij of wordt het gebruik van auto’s ontmoedigd. Rond het oude centrum is echter wel een P-route. Borden wijzen u de weg. Er zijn ook verschillende P+R waar u gemakkelijk en goedkoop parkeert en per OV verder reist.